Ajankohtaista

lammas

21/09/2016 (5 vuotta sitten)

Noutopisteet ja myyntitapahtumat, sekä tilamyyntipäivät löydät nettikauppamme etusivun kautta kohdasta Myyntitapahtumat ja noutopisteet. Sinne pääsee seuraamalla tätä linkkiä http://kauppa.herrakunnan.fi/page/7/myyntitapahtumat-ja-noutopisteet


07/09/2015 (6 vuotta sitten)

Helsinkiläinen Ravintola Nokka järjesti viidettä kertaa pientilatorin, jossa heille tuotteitaan toimittavat viljelijät ja Nokan asiakkaat ja muut ohikulkijat pääsivät tutustumaan toisiinsa. Tori on huima ponnistus ravintolalta ja ainutaatuinen tapa arvostaa niin tuottajia kuin asiakkaitakin.

  Mikä muu ravintola pystyy näyttämään asiakkailleen: "Näiltä ihmisiltä, näiltä tiloilta meidän käyttämämme tuotteet tulevat. Tulkaa katsomaan ja tutustumaan. Seuraavan kerran kun tulette meille syömään ja luette menua, tiedätte kenen tuotteita keittiömme loihtii lautasillenne kauniiksi, maistuviksi annoksiksi."

 

Päivän aikana tuotteita myytiin suoraan asiakkaille. Tuottajia oli paikalla 21. Sateisesta kelistä huolimatta paikalla oli tänä vuonna enemmän väkeä kuin koskaan ja torille oli tultu todellakin hankkimaan ensiluokkaisia ruokatarpeita kotikeittiöihin. Tunnelma oli ihana ja ihmiset niin lämpimällä ja hyvällä tuulella! Kiitos siis kaikille paikalla olleille ja Nokan väelle, joka on puurtanut valtavasti päivän eteen ja sen aikana!

 

Illan tuottaja-aterialla Nokka nosti tilamme VIP-tuottajiensa harvalukuiseen joukkoon (Very Important Producer). Tunnustuksella on valtava merkitys tilallamme tehtävälle työlle.

 

Herrakunnan Nokka 2015.jpgHerrakunnan Nokka 2015 grilli.jpg

Nokka oli jälleen koristeltu runsaan rustiikkiseen tapaansa. Grillipaikkaa säädettiin kuntoon ennen torin avautumista. Grillistä tarjottiin kokonaisena savustettua laidunpossuamme.

 

Herrakunnan Nokka 2015 auringonkukka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toimme kaupunkiin myös kolme karitsaa, jotka keittiöpäällikkö Ari nimesi  Rosmariiniksi, Timjamiksi ja Valkosipuliksi. Pojat eivät olleet kaupunkireissusta moksiskaan, vaan kävivät kerjäämässä rapsutuksia, ottivat päivätorkkuja ja söivät rehua leppoisasti.

Herrakunnan Nokka 2015 lampaat.jpg

 

Myymäläautollamme riitti tohinaa. Niin piti kiirettä, ettei ehditty edes kunnolla käydä sisällä Nokassa, jossa toritouhu jatkui 20 tuottajan voimin.

Herrakunnan Nokka 2015_2.jpg

 

Illan tuottajaillallisella Nokka nosti tilamme VIP-tuottajiensa joukkoon! Itkuhan siinä pääsi, kun ravintola arvostaa työtämme ja tuotteitamme näin suuresti.

Herrakunnan Nokka VIP-producer lowres.jpg

 

Aamulla karavaanimme suuntasi Katajanokalta kotia kohti. Pässit katselivat vaunun sivuluukuista päänähtävyydet, kuten presidentinlinnan, Espan ja Manskun :)

Herrakunnan Nokka 2015 kotiin.jpg


26/08/2015 (6 vuotta sitten)

Herrakunnan lammas Kirkkonummi_pien.jpg

Kuiva metsäisempi alue laitumelta. Sieltä voi ohikulkiessa napata suuhunsa vähän varpuja, muuta syötävää siinä ei juuri olekaan. Mukava köllöttelypaikka se kyllä on ja siihen tekisi mieli itsekin tulla joskus telttaretkelle.

 

 

Herrakunnan lammas Kirkkonummi lampaat.jpg

Lampaat maastoutuvat luonnonniityn kivien ja kantojen sekaan todella hyvin. Kuvassa makuupaikka, jossa ne viettävät todella paljon aikaa. Alue on juomapaikan vieressä ja syöty todella puhtaaksi.

 

Herrakunnan lammas Kirkkonummi lampaat2.jpg

Lehtomaisempi ja siten kosteampi osa laidunta kuivien niittyjen ja ruovikon välissä. Sinne mennään vasta sitten kun kuivalla maalla ei ole syötävää. Lampaat eivät oikein piittaa siitä, että varpaat kastuvat...

 

Herrakunnan lammas Kirkkonummi lampaat3.jpg

Suuri osa laitumesta on järviruovikkoa. Tämä kuva on kesältä 2014, jolloin ruovikko oli todella korkeaa ja lähes koskematonta. Tämän ja viime kesän laidunnus on tehnyt alueelle ihmeitä. Ruovikko on harventunut ja madaltunut, kuten tavoitteena onkin. Kun laidunnusvuosia laitetaan vielä viisikin eteen päin, ruovikko alkaa muistuttaa enemmän perinteistä rantaniittyä, jollaista tämäkin alue on aikanaan 1700-luvulla ollut.

 

Herrakunnan lammas Kirkkonummi kyytt2.jpg

Lehmälaumamme avoimemmalla osalla Dåvitsin niittyä.

 

Herrakunnan lammas Kirkkonummi kyytt.jpg

Hilla on vähän kesympi muita! Oikea halilehmä!

Arkisto

FB taustakuva Liity postituslistalle Facebook -pallo