Kyyttö

lammas

 

Kyyttö, eli itäsuomenkarja on vanha maatiaisrotu. Se on sarveton, väritykseltään kyljistä punaruskea ja selästä ja vatsan alta valkoinen. Kyyttö-sana tarkoittaakin tätä väritystä; kyytselkää, kyyselkää. Se sai oman kantakirjansa jo vuonna 1898, ensimmäisenä kaikista maamme maatiaisroduista. Luonteeltaan kyytöt ovat uteliaita ja kovin neuvokkaita.

Maatiaisrotuisten eläinten liha on rakenteeltaan hienosyistä ja pehmeää.

 

Laidunvasikka


Kasvatamme laadukasta vasikanlihaa Kirkkonummella Dåvitsin merenrantaniityillä sekä Perttelin luonnonlaitumilla. Kesät ne viettävät yhteislaitumilla lampaittemme kanssa milloin hamuten heinää niityillä, milloin vetäytyen suojaan metsän siimekseen.

 

Vapaana laiduntaneen vasikan liha on rasvatonta ja maukasta. Liha on erityisen mureaa ja sopii käytettäväksi suoraan ilman pitkää raakakypsytystä. Vasikanlihaa ei kannata maustaa liikaa, sillä sen herkkä aromi kärsii siitä helposti.

 

Vasikkaa voi ostaa nettikauppamme kautta 10kg vasikanlihalajitelmina tai valita haluamiaan yksittäispaketteja. Klikkaa sivun ylävalikosta kohtaa "Kauppa" ja käy valitsemassa haluamasi tuotteet ja sopiva toimitustapa. Liikumme kerran kuukaudessa lähiseutujen toreilla ja tapahtumissa. Voit käydä noutamassa tilaamasi tuotteet nettikaupassa ilmoitetuista toimituspisteistä tai tilaltamme.

 

 

Kuvat Metsähallituksen entisöimältä Natura-alueelta Kirkkonummen Dåvitsista, jossa laumamme laiduntaa perinnemaisemaa kesäisin.

FB_IMG_1475031706608.jpg

20160630_155333.jpg

 

Eastern Finnish Cattle aka Kyyttö


Our quality free range beef cattle are raised on the sea side meadows at Dåvits in Kirkkonummi and here in Pertteli on natural grasslands. Most of our calves are born from our own cows and we also buy feeder calves from surrounding farms. Their summers are spent on pastures with our sheep, grazing on meadows and enjoying untouched forests.


Free range veal is fat free and delicious. The meat is especially juicy, naturally tender and ready to use. There is no need to mature the meat over time. If over spiced, the beefs delicate flavours may be lost.


Beef can be bought from our website in 10 kg assortments or by individual packaged cuts. Click on the store link to order and choose the delivery method. On a monthly schedule, we travel to different markets and sales events around Uusimaa, Salo and the surrounding areas in our mobile delivery van. You can also arrange to pick up your purchase from our farm, just inform us on the web shop when you place your order.

FB taustakuva Liity postituslistalle Facebook -pallo